Επιλέξτε από τις απαντήσεις πολλαπλής επιλογής αυτή που αντιστοιχεί στην πρόταση στο αριστερό μέρος.

Είχε σπουδαία βιβλιοθήκη που μεταφέρθηκε από τους μοναχούς το 1687, στη Μονή Σαλαμίνας οι οποίοι πήγαν εκεί για να γλυτώσουν από την επιδρομή του Βενετού Μοροζίνι. Κατά την Επανάσταση μεταφέρθηκε στην Ακρόπολη.
Βρίσκεται στο Γαλάτσι και συγκεκριμένα στην γωνία της οδού Αναγεννήσεως με την Λεωφόρο Βεΐκου.
Στην πρώτη άλωση το 1204 από τους σταυροφόρους η Μονή πέρασε στην δικαιοδοσία του Λατίνου αρχιεπισκόπου Αθηνών.
Είναι μια από τις πιο γνωστές μικρές βυζαντινές εκκλησίες της Αθήνας. Χρονολογείται από τον 11ο αιώνα μ.Χ.
Βρίσκεται στο Δήμο Σαρωνικού στα Καλυβία σε μια περιοχή που είναι γνωστή με την ονομασία Εννέα Πύργοι και πολύ κοντά στον επίσης βυζαντινό ναό του Αγίου Πέτρου. Είναι αφιερωμένη στα Εισόδια της Θεοτόκου.
Ήταν καθολικό γυναικείου μοναστηρίου, το όποιο στη Φραγκοκρατία (1204) κατέλαβαν ρωμαιοκαθολικοί Βενεδικτίνοι μοναχοί, που το κράτησαν ως το 1669, οπότε έγινε πάλι Ορθόδοξο, ανδρικό όμως τώρα, μοναστήρι. Σήμερα λειτουργεί σαν εκκλησία ξένης χώρας
Είναι ένας βυζαντινός ναός του 11ου αιώνα στους Αμπελοκήπους της Αθήνας στην οδό Τσόχα 39, (πνιγμένο δυστυχώς από βαριές και ακαλαίσθητες πολυκατοικίες).
Στον 19ο αι. για μικρό χρονικό διάστημα (1883-1885) στο μοναστήρι στεγάστηκε το Δημόσιο Ψυχιατρείο.
Ο ναός χρονολογείται στα πρώτα χρόνια της Οθωμανικής κατοχής και είναι πιθανόν χτισμένη πάνω στα ερείπια ενός αρχαίου ναού αφιερωμένου στον Ηρακλή.
Χρονολογείται στην υστερορωμαική - πρώιμη βυζαντινή περίοδο. Το οικοδόμημα αυτό φαίνεται πως ανήκε σε πλούσια οικογένεια της Φλύας ή ίσως στον Ηρώδη τον Αττικό.